Raklapgyártás

A gazdaságban a legszélesebb ipari felhasználásban a fa raklapokat használják. A fa termékekkel kapcsolatos adminisztratív szigorítások nagy extra teher a faipari cégeknek. 2005 tavaszától itthon is érvényes a világkereskedelemben használatos fa alapanyagú csomagolóanyagokra vonatkozó rendeletek, azaz az ISPM 15 (International Standards for Phytosanitary Measures) szabványnak való megfelelés,. Ez az intézkedés azért lett bevezetve, hogy meggátolják a fában előforduló különböző rovarok és hengeresférgek elszaporodását.

Az előírásnak megfelelően a raklapokat különböző hőkezelésnek kell alávetni vagy hőkezelésnek 56 Celsius fokon legalább 35 percig. A hőkezelés módját valamint a helyi növény egészségügyi hatóság által kiadott regisztrációs számot a raklapba be kell sütni, vagy pecsétel jelölni, kell. Az ellenőrzést a NÉBIH végzi.

A raklapgyártás elsődleges lépése természetesen a megfelelő faanyag kiválasztása, majd a telephelyre való szállítása a további megfelelő feldolgozás céljából. Magyarországon túlnyomó részben a nyárfa és különböző változatai a legnépszerűbb alapanyagok, mivel elterjedt és viszonylag olcsó nyersanyagnak minősülnek.

A raklapok előállítása egy összetett fűrészipari technológiai folyamat, amelyhez elengedhetetlen a megfelelően képzett szakmai erő, valamint a modern gyártósori berendezések és gépek. Előfordul, hogy egyes raklaptípusokhoz eltérő élőállítási technológia szükséges, azonban mindegyik alapja a keményfémlapkás fűrészlapokkal történő méretre vágás, valamint a szinte tökéletesre megmunkált felület létrehozása. Ilyen módon fűrészpormentes elemek jönnek létre, melyekből minőségi raklapok állíthatóak elő az erre kifejlesztett speciális és gazdaságosan üzemeltethető gyártósorokon. Az elkészült raklapokat a továbbiakban az igényeknek megfelelően szárítják, hő kezelik és a végső lépésként a megfelelő minőségi osztályba sorolják őket.

Cégünk modern technológiával előállított minőségi raklapokat kínál minden kedves érdeklődőjének, akár a személyes igényeinek megfelelően is. Szolgáltatásinkat és termékeinket tekintse meg weboldalunkon, valamint bővebb tájékoztatásért és árajánlatért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!